Besparen

Omdat een energiezuinige woning niet direct minder comfortabel hoeft te zijn is het zeker een idee om eens na te denken over het energiezuiniger maken van de woning. Een energiezuinige woning heeft namelijk dezelfde opbrengst als een spaarrekening met 12% rente.

Het isoleren van de spouwmuur geeft een zeer goed rendement, dit is te vergelijken met de 12% rente op de spaarrekening. De isolatievorm zorgt voor warmte in de winter en koelte in de zomer. Op deze manier bespaar je het gehele jaar energie. In de winter door minder gebruik te maken van de verwarming en in de zomer door minder gebruik te maken van de ventilator of airco.

Dakisolatie is te vergelijken met 9% rente op de spaarrekening. Dakisolatie is de topper onder de isolatievormen omdat warme lucht nu eenmaal opstijgt. Dak isolatie is helaas ook duur in aanschaf en omdat het raadzaam is de isolatie aan te laten brengen door een gespecialiseerd maakt dat het geheel niet goedkoper.

Vloer- en bodemisolatie is te vergelijken met een rente van 8% op de spaarrekening. Vloer en bodemisolatie zorgen voor een hoger comfort en een lagere energierekening. Ook kan deze isolatie zorgen voor een betere gezondheid/ klimaat in de woning omdat het schimmel en het vocht vanuit de kruipruimte de woning niet meer kan intrekken. Naast warme voeten is het dus ook nog eens zeer goed voor het behoudt van uw woning.

Hoe hoger de isolatiewaarde hoe hoger de besparing. De isolatiewaarde vertelt namelijk hoe goed het product is. Uiteraard is een product passend bij uw woning en persoonlijke wensen zeer belangrijk. Het is  voor de uitvoer raadzaam de woning na te kijken op mankementen of slecht onderhouden onderdelen, zo voorkomt u extra kosten. Voor spouwmuur isolatie is het bijvoorbeeld raadzaam te kijken naar de huidige gevelbedekking, de goten en de aansluiting van de gevel naar het dak.