Kinderkleding

Kinderkleding breien voor kinderen

Het zal voor jullie waarschijnlijk geen verrassing zijn dat de grootste groep breiers met veel liefde kinderkleding breit, voor bijvoorbeeld kinderen, kleinkinderen, neefjes en nichtjes. In boeken met patronen, in gespecialiseerde tijdschriften, op internet websites en op beurzen vormen kinderkleding een groot marktaandeel.

kinderkledingTrend

Een belangrijke oorzaak aan deze trend is dat kinderkleding relatief erg duur is. Voor het aantal vierkante meters aan stof van kinderkleding en volwassen kleding, is kinderkleding relatief erg duur. Daar komt bij kijken dat kinderen hard groeien, in tegenstelling tot volwassenen. Bovendien gaat kinderkleding sneller kapot en slijt het sneller door intenser gebruik door de kinderen. Kinderkleding moet dus veel sneller vervangen worden. Tenzij je kinderkleding van Amazingkids koopt. Mocht je dit nalaten, om in dit snelle vervangingsproces de kosten te besparen, gaan veel creatieve mensen breien. En dat is fantastisch natuurlijk.

Er is natuurlijk nog een reden wat bij velen van jullie op jullie tong zal liggen. Er is weinig zo leuk als je kinderen of kleinkinderen in kleding te zien die jij voor hem of haar hebt gebreid. Bij elke oma smelt het hart bij het aanzicht van haar nieuwe kleinzoon of kleindochter in de zelfgebreide trui of onder de zelfgebreide deken. Deze items hebben zeer veel potentie om in de familie te blijven rondgaan, simpelweg om de kwaliteit en het verhaal achter de deken. Veel breisels worden hiermee ware familiestukken.

De koude wintermaanden

Dat geldt in het bijzonder wanneer er gebreid wordt voor baby’s die tijdens de koude wintermaanden worden geboren. Er is iets in deze maanden (de kou, natuurlijk) waardoor er bij de moeder en grootmoeders de grote realisatie komt dat er snel gebreid moet worden voor de nieuwe baby die eraan zit te komen. Er worden dekens gebreid, truien, jasjes, vesten, sokken, enzovoort. Het een ziet er nog schattiger uit dan het ander, want wanneer baby’s het dragen ziet alles er super leuk en schattig uit. De oma’s smelten weg, maar de moeders waarderen het gebaar heel erg en vinden hun eigen baby’s er schattig uitzien in de nieuwe gebreide kleding.

Wanneer de kinderen ouder worden, neemt het aantal gebreide kinderkleding stukken wel af, maar blijft aanwezig. Er komen zeker nog truien, mutsen en handschoenen voorbij die gemaakt zijn van wol. Ook waagt elke oma zich zeker een keer aan de quilt. Ondanks dat de quilt een enorm project is, is het een zeer populair project. Er zijn weinig items die je tientallen jaren met veel plezier kan gebruiken en die een waar familiestuk kunnen worden door zijn persoonlijke ontwerp, dan de quilt. Velen beginnen voor moed en plezier aan de quilt, maar verkijken zich volledig op het aantal uur wat erin komt te zitten. Halverwege het patroon van de quilt, wordt er ongepland een pauze van soms enkele jaren ingelast. De makers zien het simpelweg niet meer zitten om de quilt af te maken. Ach, begrijpelijk. Het is een enorm project, waarbij steeds weer dezelfde vakjes moeten worden ontworpen en gebreid. Maar het resultaat is werkelijk waar adembenemend. Een quilt vol met vakjes waarop persoonlijke dingen staan afgebeeld. Het is veel werk, maar met een resultaat die veel voldoening geeft en die nog veel zal worden laten zien aan voorbijkomende gasten.