Wol transport

Voor het wol transport een auto leasen met financial lease

 Voor Wol Online kopen we veel van onze producten in bij groothandels en direct bij producenten. We transporteren zelf veel van de producten die we verkopen van de leverancier naar ons warehouse. Een transportbusje was op een bepaald moment in de groei van ons bedrijf noodzakelijk.

Maar we zijn maar een klein, groeiend bedrijf. Daardoor zaten we te twijfelen of een busje wel zou passen binnen de financiële beperkingen van de grootte van ons bedrijf. We hebben de tijd genomen om hier enige tijd over na te denken. In deze weken liepen we tegen hetzelfde oorspronkelijke probleem aan: we hebben een busje nodig. We realiseerden ons dat zozeer niet de situatie van ons bedrijf op dat moment, maar juist het groeiscenario wat wij met ons bedrijf voor ogen hebben leidend is in het doen van een aankoop als een bedrijfsauto.

De groeiverwachtingen waren realistisch door goede verkopen en een stijgende lijn die we voort wilden zetten. Het enige dat ons in eerste instantie dus weerhield van het doen van een grote investering, was de vraag of het wel verantwoord was een grote investering als de aankoop van een bedrijfsauto te doen.

autoleasenmetfinancialleaseVraag voorleggen aan een adviseur

Deze vraag hebben we daarom besproken met een financieel adviseur. Hij weer ons eens te kijken bij Rosfinance.nl, en dan met name naar de mogelijkheden die zij bieden voor een auto leasen met financial lease. Op dat moment waren wij nog in de veronderstelling dat we een lening bij de bank zouden moeten afsluiten of flink zouden moeten sparen voordat we een bedrijfsauto zouden kunnen financieren. Dit bleek echter totaal niet het geval. Er bleek namelijk nog een andere, zeer redelijke financieringsmogelijkheid te zijn: een auto leasen met financial lease.

Een financial lease betekent dat wij als bedrijf erg veel controle houden. Gedurende de gehele leaseperiode blijft de auto in ons bezit. Daarnaast kunnen we ervoor kiezen om een onderhoudsoptie te nemen binnen het leasecontract, waardoor ook het onderhoud van de bedrijfsauto gedekt is. Dit verlaagt nog meer het financiële risico dat een bedrijfsauto kan geven.

We hebben de knoop doorgehakt

Bovendien kunnen wij zelf de auto selecteren die bij ons bedrijf en onze financiële mogelijkheden past. Door vervolgens de gewenste aflos periode te kiezen, komt er een maandelijks af te lossen bedrag uit. Aan de hand van dit bedrag hebben we verschillende opties voor bedrijfsauto’s met elkaar vergeleken. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een betaalbare auto leasen met financial lease met een laag financieel risico voor ons als middel klein bedrijf.

Wij genieten enorm van onze bus. We hebben het de wolbus genoemd. Elke bedrijfsauto is een uitgelezen kans om het bedrijf te promoten op de weg. Je moet je voorstellen dat wij flink wat kilometers maken en het busje dus een zeer goedkoop marketingmiddel is om ons bedrijf in Nederland te promoten. De wolbus passeert duizenden mensen per dag en duizenden automobilisten passeren de wolbus. Fantastisch. Een auto leasen met financial lease heeft ons een goede oplossing gegeven in de volgende stap voor ons bedrijf.